August 22, 2010

Cerita Tentang Kita

Dulu ,

Kita gelak sama sama ,
Kita kasi gegar satu kantin biar sampai orang pandang ,
Sampaikan ade orang yang tak puas hati dengan kita ,
Kata kita "Ingat ni kantin bapak korang ?" , "Senyap tak boleh ke ?"
Tapi , kita hanya mampu pandang sleck pada diorang ,
Kerana kita baru junior , mereka senior .
It's okay .

Kita buat ape ape pon sama sama ,
Lebih lebih lagi mendajalkan orang ,
Kata "Itu adik Aina lah , Itu adik Alya lah "
Hakikatnya , dua dua adik mereka

Kita rehat dekat kantin sama sama
Oh bukan kantin , tapi R&R ataupon kerusi Mekdi ,
Depends jugak , kadang kadang lepak kat dewan ,
Tapi most of the time , kantin jugak berada dihati kita

Setiap hari aku menunggu ketibaan hari Rabu ,
Sebab hari Rabu aku akan gelak sepanjang masa , tak kira masa atau saat .
Semua akan berkumpul dan bermula lah cerita pak pandir mereka itu .

Then , kita akan cerita macam macam
daripada cerita yang buat kita sedih sampai cerita yang boleh buat kita nangis guling guling
Padahal ceritanya mula sebab "Pedas tak belacan tu ?"
Dah meleret sampai kita tak tahu mana cerita itu akan berakhir.

Kita kalau takde gossip sehari memang tak sah
Nak bergossip je memanjang
Cerita pasal Fasha Sandha nak kawen lah
Then menyanyi tak tentu pasal

Aku tau kelas aku dengan korang jauh *selang satu kelas je
Tapi hati aku , minda aku , gelak tawa aku ,
Nak sangat dengan korang
Even ,
Budak kelas aku da cukup untuk buat aku gelak
Maybe aku sudah bosan dengan kelas yang paling ramai duda dudanya.

Tapi itu dulu ..

Sekarang ?

Bila jumpa gelak pon da nak tak nak je
Gelak memang gelak tapi gelak hanya sekadar gelak sahaja

Bila jumpa mind aku lost
Tak tahu nak cerita apa dengan korang

Hari Rabu pon dah takde

Nak pergi kelas korang pon da kurang
Bukan ape , terlampau busy sangat

Nak gossip pon da takde selera .
Sebab semua dah tak sekepala
Takut nanti salah cakap
Dia terasa , Aku terasa , Kau terasa , Semua terasa
Dan aku dapat rasa ada jurang antara kita semua .

Aku just nak cakap ,

" AKU NAK PERSAHABATAN KITA YANG DULU "

P/S : Buang yang keruh , ambil yang jernih . Raya nak dekatkan ? Maafkan lah dia . Ingat ! Sedangkan Nabi pon memaafkan umatnya . Inikan pula kita , manusia biasa yang selalu takkan lari dari membuat kesilapan . Thank You =)

4 comments:

annis razali said...

aww NA :(
Me too, miss that memories :(

Zack Dinot said...

Right ? Gilerr miss ohh
really really tak suka situasi skang T.T

annis razali said...

Yaa,u rght.
Our mistakes make that memories gone,rght? :/

Zack Dinot said...

Absolutely right :'(