June 29, 2010

G+

Result PPT aku memang macam BVTYEDRFHIOJO ! *aku tak mencarut okay . Dulu time zaman prasejarah Form 1 , 2 , 3 . Budak budak ni mesti tanya , " Berapa riban A da kau dapat ?"
Ak elaahhh weh ! tu zaman budak budak tak matang je tanya soalan camtu .

Kalau budak budak dah matang soalan dia agak mencabar sket . Kiranya nak jawab macam agak gagap sket plus mengugat iman aa . haha . Macamni , " G+ dah berapa ? " . Haa ! Nampak matang bukan ? haha . *menyampah !

Aku bersyulur laa sangat weh , Form 4 tahun ni takde , ape orang panggil tu "Hari Report Card Sedunia ? " Alahh , yang panggil mak ayah datang sekolah , tengok result anak pastu kalau ade banyak dapat G+ kena cubit kat situ gak ataupon parents cakap macamni kat situ ,

" Tu lah dia ! online 24/7 sampai belajar pon lupa ! Cikgu bantai je anak saya dengan rotan , kalau dia tak siap homework cikgu ! "

Dengan sambil buat muka bengis then kalau si ayah tu ade misai macam Sarjan Lim yang misainya lontik tu , Perghhhhh , terkincit kat situ gak . haha .


*************************************
Nah laa amik lah result aku nih . Tapi aku bgtau gred je lah ek ? Sekarang trend mane kasi tau markah , orang main gred je lah . Baru lah macam OMUTEH sket :)

Bahasa Malaysia : C+
Bahasa Inggeris : E
Mathematics Modern : C
Agama Islam : B+
Sejarah : E
Add Maths : G+
Physics : G+
Chemistry : E
Engineering Drawing : A-


Amacam ? Hebaq bukan ? Seriously , ni first time seumur aku hidup 15 tahun 6 bulan 23 hari , aku dapat G+ . Mula mula memang nak sedih tapi fikir balik normal laa tu . Baru nampak matang kan bila ade merah dekat report card ? Takde lahh asyik warna biru or hitam je . Tak Best ! Haha .


Renung renungkan dan Selamat Beramal :)

3 comments:

annis razali said...

alamak derr!
cam lebh krg jer,
markh addmth n physc aq ngn ko!
ahahaxD

Zalikha Irdina said...

HAHA , yeke ?
aku dah agak da .
kau mmg takde beza pon dgn aku .
hahaa :D

annis razali said...

hahaxD
memang r!
aper gner kwan kalo x follow kwn dyer nyer marks exam an?? xDD