July 20, 2010

UB 2

Rasa janggal pulak bila panggil UB 2 or dalam erti kata lain Ujian Bulanan 2 ye adik adik . Mane tak janggalnya weh , zaman sudah berubah , dunia sudah maju , pegawai atasan Kementerian Pelajaran juga maybe sudah berubah *bukan power rangers jadi mereka telah pon men-transformasi-kan panggilan itu kepada Penilaian Kurikulum Sekolah 2 .



Menggedik sungguh ! Aku rasa UB 2 lagi senang nak menyobut . Teringat aku kat pengetua bila citer pasal benda ni . Camni , biasalah tugas seorang pengetua kalau setiap assembly tu tak dengar suara dia bersyair di depan sudah tentu tak lengkap lah suatu assembly tu . Then dia nak cakap yang minggu ni minggu exam so dia nak cakap PKS 2 tapi dia tersasul cakap ape ntah then dia cover cakap UB 2 pastu yang kitorang ni gelak lahh *termasuk cikgu2 .

Yelahh , kuno kot kalau panggil UB 2 . Then aku tak sangka perkataan ni terpancul keluar dari mulut dia



" Erkk , WHATEVER lah "



Dengan rasa gelojoh dan geli hati , aku gelak bagai nak rak . Kelakar kot ! Bayangkan pengetua ? pengetua ? PENGETUA ? *maaf , ter-caps lock Aku respect tambah suspect lah kat pengetua ni sebab ape ? Sebab dia handsome so anak dia mesti lagi handsome plus plus bukan ? Haha =B



Exam ni aku nak tebus balik aku punya result baru baru ni . Aku nak pastikan results maths aku kira boleh tahap yang dibanggakan aa . Bukan ape dulu aku memang cinta , sayang , main 'share-share heart' dengan maths ni , but semenjak dia curang dengan aku ... *cet , takde kena mengena



But , bila masuk form 4 aku dah start malas nak buat latihan maths , dalam kelas pon malas nak belajar betol betol tapikan aku semangat je bila nak belajar addmaths ! *cet , biadap sungguh


And aku harapkan sangat aku takkan meniru lagi dalam exam .

And to korang : Dun chu evah evah mintak jawapan dari aku , kung aku bagi 3 Pen ! Barus Tawus !

Saya sudah insap pakk !




Muka happy belajar physics


Oh Oh Oh , aku nak wish Good Luck kat korang jugak =B



play station : Ya Allah , kau bagilah semangat dan keyakinan untuk aku jawab exam ni

dengan baik =)



3 comments:

annis razali said...

popular pengetua kiter an?
jad story entry blogg ko? xD
oh btw,goodluck NA in WHATEVER exam r :p

amirah said...

"kps"..
"penilaian ......"
"whatever pon"..

hahahaha..ak igt lg oohh!
yg x thn mse dier sebot penilaian ....
mse tuh..org kt blakang ak ckp "haaa..x thu la tu"..
hahahha..

tp baik2 oohh..kang ckg aliza sebot namer ko kt perhimpunan bru tau..hahahhaa

Zalikha Irdina said...

anne : haha. tu lahh , dia kena kasi result aku
yg the best kali ni .hehe

Mira : HAHHA ! yeahh ! aku baru ingat yang
sepenohnya . hahahahha
hahah , brani lah dia ! ceyyy
tak tak . aku sayang gila gila ngn cikgu
tu weh ! cikgu yg the best !