July 17, 2010

Perasan

First of all , aku nak cakap maybe entry aku kali ni agak jiwang jiwang sket takpon orang panggil tangkap leleh aa tambah tambah pulak bukak lagu dari folder korang pastu kelik lagu JEJAKA IDAMAN by Raja Ema then tiba tiba time tu jugak lah mak korang sebok nak duduk kat tepi korang sambil tangan dok sebok mengupas bawang merah takpon tengah numbok cili . Ha ! Amik kau ! Nak habis kan satu ayat pon panjang menjela jela . HUGYGWSJOWUPQ ! *saya tak mencarut


*********************************


Orang ramaai tanya aku ,


" Zack , nape kau still membujang ? " Aku jawab , " Sebab aku duda ."


" Weh , kau takde pakwe ke ? " Aku jawab , " HAHAHAHAHA . Senyap . "


" Zack , kau carilah pakwe " Aku jawab , " Kat mana ? Kedai Motosikal Ah Cai ade tak ? "


Aku pon kadang kadang tanya soalan tu balik kat diri aku . Then kadang kadang kan , time tengah belajar agama kat dalam kelas pon soalan tu datang kat aku . Aku pon tak faham . Dey , Shuh Shuh ! Aku nak belajar lah .


Aku tak couple sampai skang bukan sebab aku terluka dengan pakwe lama aku . Dia takde kena mengena langsong dalam hal ni . Dia baik . Kitorang putuih pon cara baik and sampai sekarang kitorang still kawan and paling penting ! Kau ade hutang 2 air Mosha dengan aku . HAHA !


Dulu aku rasa single itu best , single itu hebad , single itu POWER ! *tu tipu . Tapi sekarang aku rasa single tu dah kurang umph ! Aku pon tak tawu kenapa sebab kadang kadang aku rasa couple tu best . Yelahh , ade orang sayang kita . ada orang setia kat kita and blablabla .


Kadang kadang tu time aku belom ready nak couple , time tu jugak lahh ade orang nak masuk meminang and sometimes bila aku da ready langsong takde sape datang kaunter aku . Haihhh .


Korang mesti fikir aku ni memilih orangnya . Actually tak lahh weh cuma paling koman orang tu mesti ade private jet seekor , account dalam bank mesti lebih dari half million and limosin tu kalau boleh nak sepanjang panjang jalan . Tak tak , aku bukan orang macamtu lah =)


Bila aku fikir dalam dalam , aku nak couple betul betul lepas exam SPM , paper last . Itu pon aku takkan layan pelawaan dari fone or text or comment dari RuangSaya dengan Pesbuk . Sah sah nanti korang dapat jawapan ni

" Please Try Again Later =) "


Sekarang ni , mesti korang dah fikir yang aku ni dah bajet HOT , perasan ramai kejar aku . Takpon dalam hati korang cakap macamni , " PERASAN CANTIK BHAI MINAH NI . HAHAHA " . Terpulanglah korang nak cakap ape pon . Aku terima sebab ni belog aku kan ? Aku yang tulis kan ? Haha


Satu pelawaan je yang aku akan terima . Kalau dia nak aku , mintak depan depan . Sebab ape dari situ lah aku boleh nampak keikhlasan kau nak kat aku and baru lah Jantan bukan ? *kita sependapat laa ustaz =)


And buat masa sekarang aku nak fokus kat study aku dulu and after tu baru laa aku nak fokus untuk mencari pasangan aku . Perghhh , tak tahan ayat ! hahaha .


Okay okay korang dah boleh muntah sekarang and gi flush laju laju skang ! Fullstop =B

3 comments:

mirararara said...

zack,kita serupa~
cuma bezanya kau dh ada pengalaman,aku tak pernah lg.percayalah.kita ni duda yg hot weh haha eh bukan kita,kau lah ;D

amirah said...

PERASAN CANTIK BHAI MINAH NI..
hahahahhaa..jgn mara..amik ayt ko kt ats tu je..

Zalikha Irdina said...

mira : hahaha , mnede kau lah duda yg hot tu !
:)

mira jugak --": HAHHAHA ! takde ayat lain ke
weh ? haha